Uniunea Europeană insistă pentru o soluţie politică, nu militară, la conflictul din Siria

Uniunea Europeană pledează pentru găsirea unei soluţii politice, nu militare, la conflictul din Siria, cu respectarea suveranităţii şi independenţei statului sirian, afirmă Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

1289 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană insistă pentru o soluţie politică, nu militară, la conflictul din Siria

Uniunea Europeană insistă pentru o soluţie politică, nu militară, la conflictul din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Ca reacţie la atacul aerian care a vizat oraşul Khan Sheikhoun, din provincia Idlib, pe 4 aprilie 2017, soldat cu multe victime manifestând simptome de intoxicare cu gaz, Uniunea Europeană a condamnat fără echivoc utilizarea armelor chimice; folosirea de arme sau substanţe chimice constituie crimă de război, iar autorii identificaţi trebuie traşi la răspundere pentru încălcarea legislaţiei internaţionale", afirmă Federica Mogherini într-un comunicat postat pe site-ul Serviciului European de Acţiune Externă.

"Statele Unite au informat Uniunea Europeană că, în baza propriei evaluări potrivit căreia regimul sirian ar fi utilizat arme chimice, au lansat un atac asupra Bazei aeriene Shayrat din Siria, cu intenţia de a împiedica utilizarea în continuare a armelor chimice. Statele Unite au informat şi că aceste atacuri sunt limitate, fiind concentrate pe evitarea unor noi atrocităţi", adaugă Federica Mogherini.

Ca reacţie la atacul decis de Administraţia Donald Trump, "Uniunea Europeană crede cu fermitate că nu poate exista nicio soluţie militară la conflictul sirian". "Uniunea Europeană menţine angajamentul în sensul unităţii, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei statul sirian", insistă Federica Mogherini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici