Uniunea Europeană, Iordania şi Egiptul cer relansarea procesului de pace israelo-palestinian

  • Reprezentanţi ai Uniunii Europene, Iordaniei şi Egiptului au îndemnat, joi, Israelul şi liderii palestinieni să reia negocierile directe pentru ajungerea la un acord de pace
  • Germania, care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE, Franţa, Iordania şi Egiptul au organizat, joi, la Amman, o reuniune pe tema procesului de pace israelo-palestinian.
  • Autoritatea Palestiniană a condamnat recentele acorduri de pace semnate de Emiratele Arabe Unite şi Bahrain cu Israelul.
306 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană, Iordania şi Egiptul cer relansarea procesului de pace israelo-palestinian

Uniunea Europeană, Iordania şi Egiptul cer relansarea procesului de pace israelo-palestinian

Reprezentanţi ai Uniunii Europene, Iordaniei şi Egiptului au îndemnat, joi, Israelul şi liderii palestinieni să reia negocierile directe pentru ajungerea la un acord de pace baza pe soluţia coexistenţei a două state, informează cotidianul Le Figaro.

Germania, care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE, Franţa, Iordania şi Egiptul au organizat, joi, la Amman, o reuniune pe tema procesului de pace israelo-palestinian. La reuniune au participat miniştrii de Externe ai celor patru state şi emisarul UE pentru Orientul Mijlociu.

"Prioritatea este depăşirea impasului în negocierile de pace, crearea de orizonturi politice şi relansarea speranţei printr-un dialog credibil. În mod urgent, trebuie reluate negocierile serioase şi eficiente pe baza dreptului internaţional şi în parametrii conveniţi; israelienii şi palestinienii trebuie să respecte acordurile precedente şi să relanseze dialogul credibil pe această bază", se arată în comunicatul comun elaborat după reuniune.

Participanţii au evidenţiat "importanţa tratatelor de pace semnate de ţări arabe cu Israelul, inclusiv a acordurilor recente ale Emiratelor Arabe Unite şi Bahrainului cu Israelul". "Aceste acorduri contribuie la rezolvarea conflictului israelo-palestinian pe baza soluţiei a două state, pentru obţinerea unei păci generale şi durabile", subliniază Germania, Franţa, Iordania, Egiptul şi reprezentantul UE.

De asemenea, participanţii la reuniunea de la Amman au cerut încetarea acţiunilor israeliene de colonizare în Cisiordania.

Autoritatea Palestiniană a condamnat recentele acorduri de pace semnate de Emiratele Arabe Unite şi Bahrain cu Israelul.

"Israelienii şi palestinienii trebuie să reia rapid dialogul şi să relanseze încrederea reciprocă, pentru a permite reînceperea negocierilor", a afirmat, după reuniunea de la Amman, Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
israel,
palestinieni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici