Uniunea Europeană îşi deschide graniţele pentru 14 state. Lista „ţărilor sigure” va fi actualizată la două săptămâni

  • Graniţele internaţionale ale Uniunii Europene şi spaţiului Schengen se redeschid pentru „călătorii neesenţiale”
  • Măsurile se aplică începând de miercuri, 1 iulie 2020
  • Lista „ţărilor sigure” cuprinde 14 state, cărora li se poate alătura, provizoriu, şi China
  • Statele Unite Americii nu figurează printre ţările acceptate
8742 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană îşi deschide graniţele pentru 14 state. Lista „ţărilor sigure” va fi actualizată la două săptămâni

Mediafax FOTO

Uniunea Europeană a aprobat marţi lista „ţărilor sigure”, în vederea redeschiderii graniţelor internaţionale începând de miercuri, arată Reuters. Oficialii europeni au luat în calcul situaţia epidemiologică a statelor din afara Uniunii, pentru a limita pe cât posibil riscurile transmiterii noului coronavirus.

LISTA ŢĂRILOR ACCEPTATE: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay. Acestora li se va putea alătura, provizoriu, şi China.

Rusia, Brazilia şi Turcia sunt considerate ameninţări prea mari pentru ca statele din Uniunea Europeană să îşi poată asuma riscuri. Ţările respective mai au de aşteptat cel puţin două săptămâni până la viitoarea decizie. Lista va fi actualizată la un interval de 14 zile, în funcţie de evoluţia COVID-19 în fiecare stat în parte.

Grecia a anunţat deja implementarea unor noi măsuri: CITEŞTE AICI Din 1 iulie, intri în Grecia doar dacă ai cod unic de bare. De asemenea, Grecia nu mai primeşte zboruri directe din unele ţări europene până pe 15 iulie. VEZI AICI Anunţul făcut luni de oficiali.

Lista „ţărilor sigure”, supusă la vot

Cu câteva zile în urmă, oficialii UE au propus o listă pe care nu figurau Statele Unite, dar apărea în schimb China, care ar fi acceptată provizoriu, cu condiţia reciprocităţii. Lista a fost supusă la vot, unde „majoritate calificată” a ţărilor e reprezentată de 15 state membre, a căror populaţie reprezintă 65% din cea totală a UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici