Uniunea Europeană prelungeşte cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei

Ţările Uniunii Europene au decis, vineri, prelungirea cu şase luni, până pe 31 iulie 2016, a sancţiunilor impuse Rusiei, anunţă surse citate de site-ul agenţiei TASS.

1466 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană prelungeşte cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei

Uniunea Europeană prelungeşte cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei - surse (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Decizia a fost luată de ambasadorii statelor Uniunii Europene şi va fi definitivă dacă nicio ţară nu îşi schimbă poziţia până luni la prânz.

Sancţiunile, impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina, vizează domeniul energiei, sistemul bancar şi industria rusă de apărare.

Decizia a fost luată în pofida apelurilor premierului Italiei, Matteo Renzi, de relaxare a regimului sancţiunilor.

"Ambasadorii UE au convenit, în principiu, extinderea cu şase luni, până pe 31 iulie 2016, a sancţiunilor economice impuse Rusiei. Nu există nicio modificare a regimului de restricţii", a explicat un oficial citat de agenţia TASS.

Decizia formală urmează să fie luată săptămâna viitoare de Consiliul Uniunii Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici