Universitatea Oxford: Peste 20% din englezi consideră criza noului coronavirus ca fiind o "farsă"

  • Mai mult de o cincime din oamenii din Anglia cred că noul coronavirsu şi criza provocată sunt o farsă, potrivit unui studiu.
  • Studiul realizat de Universitatea Oxford a analizat răspunsurile a unui eşantion de 2500 de adulţi din Anglia.
  • Studiul a făcut parte din Programul de Monitorizare a Explicaţiilor, Atitudinilor şi Naraţiunii şi a fost realizat între 4 şi 11 mai, relatează Independet.
1235 afișări
Imaginea articolului Universitatea Oxford: Peste 20% din englezi consideră criza noului coronavirus ca fiind o "farsă"

Universitatea Oxford: Peste 20% din englezi consideră criza noului coronavirus ca fiind o "farsă"

Echipa de psihologi a afirmat că datele obţinute în urma studiului indică că un important număr de adulţi din Anglia nu sunt de acord cu consensul ştiinţific şi guvernamental cu privire la pandemia Covid-19.

Potrivit rezultatelor 59% cred că Guvernul induce în eroare publicul cu privire la cauza virusului.

21% consideră că virusul este fals, iar 62% consideră că în apariţia sa există implicarea omului.

În privinţa 5G, 79% consideră că tehnologia nu are nicio legătură cu virusul.

Daniel Freeman, profesor de pshihologie la Universitatea Oxford spune că studiul indică că conspiraţiile prind coronavirusul contează în evaluarea situaţiei.

"Cei care cred în teorii ale conspiraţiei tind să nu respecte sfaturile date de guvern, spre exeplu distanţarea socială, purtare măştii sau vaccinarea", a precizat profesorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici