Unsprezece cadavre, descoperite în casa unui fost condamnat din SUA - VIDEO, FOTO

Un bărbat din SUA în vârstă de 50 de ani, eliberat în 2005 după ispăşirea a 15 de închisoare pentru viol, a fost reţinut după descoperirea a 11 cadavre la domiciliul său, denumit de presa americană "casa ororilor".

43 afișări
Imaginea articolului Unsprezece cadavre, descoperite în casa unui fost condamnat din SUA - VIDEO, FOTO

Unsprezece cadavre, descoperite în casa unui bărbat din SUA eliberat în 2005 din închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De mai mulţi ani, vecinii lui Anthony Sowell se plângeau din cauza mirosului insuportabil răspândit în cartierul acestora, fără a şti că acesta provenea de la zeci de cadavre în descompunere, ascunse în locuinţa acestui cetăţean din Cleveland.

Cinci cadavre ale unor femei, aflate în descompunere, au fost găsite în casă, iar un al şaselea în grădină.

Marţi, anchetatorii au anunţat dezgroparea altor patru cadavre şi a unui craniu, numărul victimelor ajungând astfel la 11.

Vecinii au adresat plângeri autorităţilor privind mirosul din acea zonă a bulevardului Imperial unde Anthony Sowell locuieşte. Foarte multe persoane îşi imaginau însă că acesta venea de la o măcelărie situată în apropiere.

Un consilier municipal, Zack Reed, intenţionează să ceară realizarea unei anchete independente pentru a afla de ce autorităţile nu au acţionat, în pofida plângerilor făcute de vecini.

"Riveranii sunt furioşi şi au toate motivele să fie", a declarat el.

Reed a dat asigurări că a anunţat serviciile sanitare locale în urmă cu doi ani şi jumătate, după ce un vecin semnalase mirosul insuportabil din cartier.

"Serviciile sanitare ar fi trebuit să facă diferenţa între mirosul degajat de un cadavru şi cel de carne", a precizat el.

Săptămâna trecută, poliţia a efectuat în cele din urmă o percheziţie, după ce fusese alertată de o femeie care supravieţuise în urma unui viol în septembrie. Suspectul nu a fost găsit acasă, dar poliţiştii au descoperit cadavrele unul langă altul.

Primele şase cadavre, strangulate, au fost identificate ca fiind ale unor femei de culoare, iar institutul medico-legal realizează celelalte autopsii.

Sâmbătă, Anthony Sowell nu s-a opus reţinerii în timp ce se primba prin zonă, fiind recunoscut de un vecin. Potrivit locuitorilor, familia suspectului a locuit în această zonă de foarte mulţi ani. Anthony Sowell locuia la etajul al doilea al clădirii unde revenise după ieşirea din închisoare.

Vecinii îl vedeau adesea stând pe scările casei sau pe cale de a recupera gunoaiele din acest cartier sărac al oraşului Cleveland unde numeroase case au fost abandonate. Bărbatul era şomer după ce şi-a pierdut locul de muncă în urmă cu doi ani.

"Este greu de crezut", a precizat Wanda Thomas, care locuieşte în cartier de zeci de ani. "Altădată, oamenii se ajutau între ei. Acum, tuturor le este frică".

În actul de acuzare citit miercuri, justiţia a formulat împotriva acuzatului mai multe capete de acuzare, dintre care "crime cu circumstanţe agravante", "violuri" şi "răpire"

Poliţia a încheiat marţi căutările în curte, dar continuă percheziţia în casă, a anunţat adjunctul şefului poliţiei din Cleveland, Ed Tomba. Locuitorii care îşi caută apropiaţii daţi dispăruţi sunt invitaţi să furnizeze fotografii anchetatorilor.

Poliţiştii intenţionează să efectueze percheziţii în locuinţele părăsite, pe o rază de 800 de metri în jurul casei suspectului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici