Unui bărbat i-a fost respinsă cererea de cetăţenie germană, după ce a refuzat să dea mâna cu o femeie

  • În 2015 un bărbat care a trecut testul de cetăţenie germană, a refuzat să dea mâna cu femeia care urma să îi predea documentele de cetăţenie.
  • La finalul săptămânii trecute un tribunal german a decis că bărbatul musulman, care a refuzat să dea mâna cu o femei, să nu primească cetăţenia germană.
  • Decizia a venit în ciuda explicaţiilor bărbatului conform căroara i-ar fi promis soţiei sale că nu va da mâna cu altă femeie.
2022 afișări
Imaginea articolului Unui bărbat i-a fost respinsă cererea de cetăţenie germană, după ce a refuzat să dea mâna cu o femeie

Unui bărbat i-a fost respinsă cererea de cetăţenia germană, după ce a refuzat să dea mâna cu o femeia

Medicul libanez în vârstă de 40 de ani, care a venit în Germania în 2002, a spus că refuză să dea mâna cu femeia respectivă din motive religioase, relatează Deutsche Welle.

Curtea Administrativă din Baden-Württemberg (VGH) a decis că cineva care respinge o strângere de mână din cauza unei „concepţii fundamentaliste a culturii şi valorilor”, văzând femeile ca „un pericol de ispită sexuală”, nu este calificat pentru „integrarea în condiţiile de viaţă germane."

Medicul a studiat medicina în Germania şi acum lucrează ca medic într-o clinică. El a solicitat cetăţenia în 2012, pentru care a semnat o declaraţie de loialitate faţă de constituţia germană şi împotriva extremismului. A trecut testul de naturalizare cu cel mai bun scor posibil.

Cu toate acestea, nu i s-a acordat cetăţenia, deoarece a refuzat să dea mâna cu oficialul responsabil atunci când certificatul de naturalizare a fost predat în 2015. Prin urmare, femeia a reţinut certificatul şi a respins cererea.

El a susţinut că i-a promis soţiei sale că nu va da mâna cu altă femeie.

Petiţia sa împotriva hotărârii a eşuat în faţa instanţei administrative din Stuttgart şi a făcut apel la VGH. După decizia luată la finalul săptămânii trecute, instanţa a spus că bărbatul poate face apel la Curtea Administrativă Federală .

Strângeri de mână „adânc înrădăcinate” în cultura germană

VGH a descris o strângere de mână ca un ritual comun de salut nonverbal şi ritual de rămas bun, care sunt independente de sexul părţilor implicate, adăugând că practica datează de secole. Judecătorul a constatat că strângerea de mână are şi un sens juridic, în sensul că simbolizează încheierea unui contract. Strângerea de mână este, prin urmare, „adânc înrădăcinată în viaţa socială, culturală şi juridică, care modelează modul în care trăim împreună”, a spus judecătorul.

Curtea a constatat că oricine refuză să dea mâna pe motive specifice genului încalcă egalitatea consacrată în constituţia germană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici