Unul dintre cele mai grave dezastre ecologice: Israelul închide plajele mediteraneene în urma unei deversări de petrol

Israelul şi-a închis toate plajele mediteraneene, la câteva zile după ce o deversare a adus tone de gudron pe mai mult de 160 de km de coastă în ceea ce oficialii numesc unul dintre cele mai grave dezastre ecologice ale ţării, anunţă Al Jazeera.

4433 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cele mai grave dezastre ecologice: Israelul închide plajele mediteraneene în urma unei deversări de petrol

Unul dintre cele mai grave dezastre ecologice: Israelul închide plajele mediteraneene în urmaa unei deversări de petrol

Activiştii de mediu au început să raporteze apariţia gudronului pe coasta Israelului săptămâna trecută, după o furtună puternică.

Poluarea a făcut ravagii în fauna locală, iar Ministerul Agriculturii a stabilit duminică că o balenă( foto) găsită pe o plajă din sudul Israelului a murit din cauza ingerării lichidului negru vâscos, potrivit radioului public israelian.

Autoritatea pentru Natură şi Parcuri din Israel a numit deversarea „unul dintre cele mai grave dezastre ecologice” din istoria ţării.

Ministerele pentru protecţia mediului, sănătate şi interne au emis o declaraţie comună prin care avertizează publicul să nu viziteze ţărmul mediteraneean al ţării, avertizând că „expunerea la gudron poate fi dăunătoare sănătăţii publice”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul protecţiei mediului, Gila Gamliel, au vizitat duminică o plajă din oraşul portului sudic Ashdod.

Ministerul pentru protecţia mediului şi activiştii estimează că cel puţin 1.000 de tone de gudron au ajuns pe uscat.

Gamliel a declarat presei ebraice că estimează că eliminarea poluării va costa milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici