UPDATE Cel puţin trei morţi şi trei persoane în stare critică în urma atacului armat din Copenhaga

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte trei sunt în stare critică în urma atacului armat comis duminică într-un centru comercial dn Copenhaga, anunţă Poliţia daneză.

2012 afișări
Imaginea articolului UPDATE Cel puţin trei morţi şi trei persoane în stare critică în urma atacului armat din Copenhaga

FOTO AP/MEDIAFAX

"Trei persoane au fost ucise în atac. Sunt numeroşi răniţi, dintre care trei sunt în stare critică", a declarat în cursul nopţii de duminică spre luni inspectorul Søren Thomassen, şeful Poliţiei din Copenhaga, citat de postul TV2.

Spitalul Universitar din Copenhaga anunţase anterior că trei persoane au fost spitalizate în urma atacului produs în Mallul Field's, situat în zona Amager din Copenhaga.

Poliţia porneşte de la ipoteza că autorul atacului, un danez în vârstă de 22 de ani care a fost arestat, a acţionat singur. Autorităţile verifică toate ipotezele privind motivul atacului. În momentul arestării, individul, cunoscut cu antecedente penale, avea asupra sa o armă automată şi muniţie.

Presupusul autor al atacului va fi prezentat luni dimineaţă unei instanţe judiciare sub acuzaţia de crime multiple şi tentative de crimă, dar încadrarea provizorie a faptelor s-ar putea modifica în funcţie de avansarea anchetei.

Ministrul danez al Justiţiei, Mattias Tesfaye, a declarat că deocamdată motivul atacului nu a fost stabilit.

Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a condamnat vehement atacul, a transmis condoleanţe şi a exprimat empatie. "Danemarca a fost lovită de un atac oribil. Au fost ucişi oameni, iar mulţi alţii au fost răniţi. Sunt afectate familii nevinovate care ieşiseră la cumpărăruri sau la restaurante. Sunt copii, adolescenţi şi adulţi. Le transmit cele mai profunde gânduri celor care au pierdut persoane apropiate, precum şi răniţilor şi rudelor acestora", a declarat premierul Mette Frederiksen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
danemarca,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici