VIDEO  UPDATE / Numărul morţilor a trecut de 150, după o busculadă produsă la o petrecere în Coreea de Sud

Zeci de persoane au murit în Seul, în timp ce o mulţime uriaşă s-a revărsat sâmbătă seara târziu într-un cartier central al capitalei sud-coreene pentru o petrecere de Halloween, anunţă Reuters.

4957 afișări
Imaginea articolului UPDATE / Numărul morţilor a trecut de 150, după o busculadă produsă la o petrecere în Coreea de Sud

Peste 59 de morţi şi 150 de răniţi la o petrecere de Halloween în Coreea de Sud

UPDATE. Numărul morţilor creşte: ar fi de peste 150, pe lângă alţi 150 de răniţi.

UPDATE. Au fost 100.000 de oameni într-o zonă din Seul, pentru primul eveniment de Halloween de după ridicarea restricţiilor pandemice.

Cel puţin 59 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite, după ce au fost zdrobite de o mulţime numeroasă care înainta pe o stradă îngustă, în timpul sărbătorilor de Halloween din capitala Seul, informează agenţia de presă coreeană Yonhap, citând autorităţi.

 

Se pare că 100.000 de oameni aflaţi în zonă sărbătoreau primul eveniment de Halloween în aer liber, fără mască, de la startul pandemiei. Choi Cheon-sik, un oficial al Departamentului Naţional de Pompieri, a declarat că cel puţin alte 60 de persoane au fost tratate pentru răni şi că numărul morţilor ar putea creşte.

Oficialii au spus că se crede că oamenii au murit zdrobiţi, după ce o mulţime a început să împingă pe o alee îngustă din apropierea hotelului Hamilton, un loc important de petrecere din Seul.

El a spus că peste 400 de lucrători de urgenţă din toată ţara, inclusiv aproape tot personalul disponibil în Seul, au fost trimişi în stradă, pentru a trata răniţii. Oficialii nu a făcut public, imediat, un număr de morţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Serviciile de intervenţie resuscitau cardio-respirator cel puţin 50 de persoane în districtul Itaewon la ora 23:30 (1430 GMT) sâmbătă, potrivit presei locale.

Imagini de pe reţelele de socializare arătau mai multe persoane care erau asistate la faţa locului de către medici şi de cetăţeni privaţi. Reuters nu a putut verifica autenticitatea imaginilor.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a dispus trimiterea unei echipe medicale de urgenţă în zonă şi a declarat că ar trebui pregătite paturi de spital pentru a minimiza numărul de victime, a precizat biroul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici