UPDATE: Operaţiunile pe aeroportul de la Nisa au revenit la normal, după evacuarea parţială

Aeroportul de la Nisa a fost evacuat din motive de securitate după descoperirea unui bagaj abandonat, relatează presa franceză.

1167 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Operaţiunile pe aeroportul de la Nisa au revenit la normal, după evacuarea parţială

Aeroportul de la Nisa, evacuat parţial - presa franceză

Aeroportul de la Nisa a fost evacuat după ce în incintă a fost descoperit un bagaj abandonat. Poliţia se află la faţa locului şi anchetează incidentul.

Operaţiunile de la Aeroportul internaţional Cote d'Azur din Nisa au revenit la normal, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului pentru Sputnik News online.

"În mod normal, atunci când este descoperit un bagaj fără proprietar, avem grijă să-l îndepărtam şi asta s-a întâmplat astazi. Traficul a revenit la normal," a declarat Geraldine Giraud, care a adăugat că a fost vorba de "o procedură de siguranţa".

Joi seara, un individ a intrat în plin cu camionul în sute de persoane care asistau la spectacolul de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la ora locală 23.00. El a reuşit să parcurgă aprope 2 km până să fie ucis.

Martorii spun că soferul mergea cu viteză şi în zig zag pentru a lovi cât mai multe persoane.

În interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme şi grenade, potrivit Le Figaro.

Noul bilanţ al victimelor atacului de la Nisa este de 84 de morţi, dintre care 10 copii, şi peste 100 de răniţi dintre care 18 sunt în stare gravă, a precizat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Le Figaro online. Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraşului Nisa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici