Uraganul Ian în Florida: bilanţul deceselor este incert, pagubele sunt uriaşe

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ian în Florida este incert. Pagubele sunt uriaşe, iar autorităţile spun că ar putea fi cel mai mare dezastru natural din statul american. Uraganul avansează spre nord şi ar putea provoca alte dezastre, potrivit Reuters.

1167 afișări
Imaginea articolului Uraganul Ian în Florida: bilanţul deceselor este incert, pagubele sunt uriaşe

Uraganul Ian în Florida: bilanţul deceselor este incert, pagubele sunt uriaşe

Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată partea continentală a SUA, a inundat comunităţile de pe Coasta Golfului şi a lăsat fără curent electric milioane de oameni din Florida. Ulterior, a traversat peninsula spre Oceanul Atlantic, unde şi-a recăpătat puterea înainte de a atinge din nou pământul în Carolina de Sud.

Bilanţul victimelor din Florida este incert. La o conferinţă de presă, guvernatorul Ron DeSantis a recunoscut că unele persoane au pierit, dar a a refuzat să facă speculaţii înainte de confirmarea oficială.

„Suntem siguri că vom avea decese în urma acestui uragan", a spus el.

Preşedintele Joe Biden a mers la sediul Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) din Washington şi a declarat că Ian s-ar putea dovedi a fi cel mai mortal din istoria statului.

„Cifrele sunt încă neclare, dar auzim primele rapoarte despre ceea ce ar putea fi pierderi substanţiale de vieţi omeneşti", a declarat Biden.

În comitatul Charlotte, grav afectat, un purtător de cuvânt al departamentului şerifului a confirmat mai multe decese, dar nu a avut o cifră sigură. Autorităţile din comitatul Sarasota investigau două posibile decese legate de furtună, a declarat un alt purtător de cuvânt.

Peste 2,3 milioane de locuinţe şi întreprinderi din Florida au rămas fără curent electric, potrivit site-ului PowerOutage.us.

Statele Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord se pregătesc de impact deoarece Ian se îndreaptă către ele, venind din Oceanul Atlantic unde şi-a sporit puterea.

Furtuna ar urma să atingă din nou pământul vineri, la nord de Charleston. O avertizare de uragan a fost emisă şi vizează sute de kilometri de coastă.

Ian va provoca noi valuri de furtună şi posibile tornade care ar putea pune în pericol viaţa oamenilor, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie.

În Carolina de Sud, marile companii Mercedes, Boeing şi porturile maritime îşi vor suspenda operaţiunile vineri.

Guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, a îndemnat locuitorii să „ia măsurile de precauţie necesare", avertizând asupra unor posibile inundaţii, alunecări de teren şi tornade.

„Această furtună este încă periculoasă", a declarat Cooper.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici