Uraganul Laura va lovi “catastrofal” joi dimineaţă zona graniţei dintre Texas şi Louisiana

  • Uraganul Laura a fost inclus în categoria a 4-a, pe o scară de cinci
  • Laura ameninţă marile rafinării din Lake Charles, în Louisiana şi Beaumont în Texas
  • Marţi, producătorii au închis aproximativ 84% din producţia offshore din Golf
811 afișări
Imaginea articolului Uraganul Laura va lovi “catastrofal” joi dimineaţă zona graniţei dintre Texas şi Louisiana

Uraganul Laura va lovi “catastrofal” joi dimineaţă zona graniţei dintre Texas şi Louisiana

Uraganul Laura ar urma să lovească puternic, joi dimineaţă, zona de la graniţa dintre Texas şi Louisiana. După ce a crescut în intensitate la categoria a 4-a, urganul Laura ar putea aduce un val de aproape 13 picioare (3,96 metri) pe coastă, vânturi extreme şi inundaţii de-a lungul coastei de nord-vest a Golfului.

Autorităţile din Texas şi Louisiana au decis evacuarea a cel puţin 500.000 locuitori. Oamenii sunt sfătuiţi să se adăpostească în hoteluri, pentru că centrele de evacuare ar fi putea fi supra-aglomerate.

”Valul provocat de furtună ar putea pătrunde până la 30 de mile în interiorul uscatului” anunţă Centrul Naţional pentru Uragane, potrivit presei internaţionale.

Uraganul Laura pune în mare pericol industria energetică din SUA. În weekend, Laura a lăsat peste 1 milion de oameni fără curent electric. Iar producătorii de petrol au oprit producţia a 1,5 milioane de barili pe zi, care reprezintă 86% din producţia de petrol zilnică din Golful Mexic, sub nivelul de 90% pe care l-a determinat Uraganul Katrina, acum 15 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici