Urmările exploziei din Beirut: 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe

  • Explozia puternică din Beirut are urmări dezolante.
  • 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe.
  • Jumătate de oraş a fost distrus în urma exploziei.
3450 afișări
Imaginea articolului Urmările exploziei din Beirut: 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe

Urmările exploziei din Beirut: 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe

Aproape 300.000 de oameni şi-au pierdut locuinţele după explozia uriaşă din portul din Beirut, care a omorât cel puţin 100 de oameni şi rănit alte mii, a anunţat Guvernatorul capitalei libaneze, scrie The Telegraph.
 
Marwan Aboud a mai spus că jumătate din oraş a fost distrus de explozie, avertizând că numărul morţilor ar putea să fie mai mare de 100, multe victime fiind încă sub dărâmături. În plus, 85% din stocurile de cereale din Liban, care se bazează foarte mult pe import, au fost distruse. Acest lucru ar sugera că ţara are suficiente cereale doar pentru încă o lună. 
 
Guvernul libanez a anunţat, de asemenea, că îi va plasa pe toţi cei responsabili pentru dezastru în arest la domiciliu, în timp ce ancheta va continua. 
 
Unii oameni încă îi caută pe cei dragi dispăruţi. Până acum, cel puţin 4.000 de oameni au fost răniţi, iar spitalele nu mai fac faţă. Numărul morţilor ar putea creşte şi mai mult, a spus şeful Crucii Roşii libaneze, George Kettaneh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici