Urmările furtunii tropicale Irene: 20 de morţi şi patru milioane de consumatori fără curent electric în SUA - VIDEO

Furtuna tropicală Irene a lăsat fără curent electric patru milioane de consumatori şi a provocat moartea a 20 persoane în opt state, relatează CNN.

1903 afișări
Imaginea articolului Urmările furtunii tropicale Irene: 20 de morţi şi patru milioane de consumatori fără curent electric în SUA - VIDEO

Urmările furtunii tropicale Irene: 20 de morţi şi patru milioane de consumatori fără curent electric în SUA

► În momentul de faţă, furtuna se află pe coastele atlantice ale Canadei, la sud-est de Quebec, 200.000 de locuinţe fiind private de electricitate.

Viaţa şi-a reluat cursul, lent, duminică seara la New York, oraş ocolit în mare parte de furtuna tropicală Irene.

Irene, care s-a transformat duminică din uragan în furtună tropicală, a ajuns la New York în cursul dimineţii. Străzile au fost inundate în partea de jos a cartierului Manhattan, în Queens şi Brooklyn. Pe Coney Island, celebră pentru parcurile sale, un val era pe punctul de a lua o maşină.

La Brooklyn, crengile copacilor zăceau pe străzile cartierelor rezidenţiale. Unele parcuri de pe malul East River erau inundate, a constatat AFP.

► O persoană a murit în New Jersey, respectiv o femeie a cărei maşină a fost luată de ape, a declarat duminică guvernatorul Chris Christie.

Potrivit echipelor de urgenţă, o altă persoană a murit în Connecticut, una în Maryland, una în Florida, două în New York, şase în North Carolina şi patru în Virginia. Alte patru persoane au murit în Pennsylvania, potrivit purtătoarei de cuvânt a Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din acest stat, Ruth Miller.

În plus, o femeie ar fi murit în Vermont, după ce a fost luată de ape la Wilmington, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă din acest stat, Mark Bosma. Purtătorul de cuvânt al serviciilor de gestionare a serviciilor de urgenţă din Connecticut, Scott Devico, a declarat că un bărbat a fost declarat dispărut în apele unui râu din oraşul Bristol, în timp ce alte două persoane sunt considerate dispărute în East Haven deoarece autorităţile nu ştiu unde se află după ce casa lor a fost luată de ape.

Totodată, inundaţiile erau principala îngrijorare, duminică, pentru statele afectate de Irene, care a lovit coasta de est ca uragan şi apoi ca furtună tropicală timp de trei zile.

Chiar dacă Irene a scăzut în intensitate, autorităţile au avertizat că impactul este încă puternic. "Mulţi americani încă se confruntă cu pene de electricitate şi inundaţii, care ar putea să se înrăutăţească în ziele următoare, când râurile vor ieşi din matcă", a declarat preşedintele Barack Obama. "Eforturile de recuperare vor dura săptămâni sau mai mult", a adăugat el.

Administaţia americană estimează costurile pagubelor provocate doar de rafalele de vânt la un miliard de dolari.

Furtuna care a lovit pentru prima dată ţărmul american în North Carolina, sâmbătă dimineaţa, ca uragan de categoria 1, acum nu mai este nici măcar furtună tropicală, a anunţat Centrul naţional pentru uragane, în buletinul de la ora locală 23.00 (06.00 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici