Urmează o iarnă grea pentru Europa. Macron, discurs dur: Libertate poate presupune să facem sacrificii / Trăim sfârşitul banilor fără costuri, sfârşitul abundenţei de produse şi de tehnologii

Preşedintele francez Emmanuel Macron a lansat o serie de avertismente cu privire la efectele încălzirii globale şi consecinţele războiului din Ucraina.

2435 afișări
Imaginea articolului Urmează o iarnă grea pentru Europa. Macron, discurs dur: Libertate poate presupune să facem sacrificii / Trăim sfârşitul banilor fără costuri, sfârşitul abundenţei de produse şi de tehnologii

Urmează o iarnă grea pentru Europa. Macron, discrus dur: Libertate poate presupune să facem sacrificii / Trăim sfârşitul banilor fără costuri, sfârşitului abundenţei de produse şi de tehnologii

Cu un ton grav, preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat miercuri că Franţa se confruntă cu "sacrificii" într-o nouă eră marcată de schimbările climatice şi de instabilitatea provocată de invazia Rusiei în Ucraina, care a semnalat "sfârşitul abundenţei"

"Cred că ne aflăm în procesul de a trăi un punct de cotitură sau o mare bulversare. În primul rând pentru că trăim... etapa finală a ceea ce ar putea părea sfârşitul abundenţei (...) sfârşitul banilor fără costuri (...), sfârşitului abundenţei de produse, de tehnologii care ne păreau a fi perpetuu disponibile", a spus Macron potrivit unei transcrieri a discursului publicată de Le Figaro.

Referindu-se la războiul din Ucraina, el a adăugat: "Sistemul nostru bazat pe libertate în care ne-am obişnuit să trăim, uneori, atunci când trebuie să îl apărăm, poate presupune să facem sacrificii."

Discursul a părut menit să pregătească populaţia pentru ceea ce se anunţă a fi o iarnă dificilă, în condiţiile în care preţurile la energie cresc brusc şi multe familii se luptă cu inflaţia.

Preşedintele francez a reiterat ideea că iarna grea care ne aşteaptă este "preţul pe care îl plătim pentru libertate".

Şeful statului francez a vorbi şi despre vara care se încheie ce a adus în faţa oamenilor efectele concrete ale încălzirii globale, care implică valuri repetate de caniculă şi secetă. El a invitat la luarea de măsuri pentru a limita impactul acestora.

Macron a fost reales în aprilie pentru un al doilea mandat, dar a pierdut majoritatea parlamentară în alegerile din iunie, ceea ce înseamnă că prim-ministrul Elisabeth Borne conduce un guvern minoritar care depinde de partidele din opoziţie pentru a adopta legi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici