Ursula von der Leyen a vorbit despre incidentul „sofagate” de la Ankara: „M-am simţit rănită şi am fost lăsată singură”

  • Ursula von der Leyen a vorbit xdespre incidentul „sofagate.”
  • Ursula von der Leyen a fost lăsată fprp scaun la o intâlnire cu preşedintele Turciei şi preşedintele Consiliului UE.
1822 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen a vorbit despre incidentul „sofagate” de la Ankara: „M-am simţit rănită şi am fost lăsată singură”

Ursula von der Leyen a vorbit despre incidentul „sofagate” de la Ankara: „M-am simţit rănită şi am fost lăsată singură”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut o pledoarie pentru egalitatea femeilor şi a descris câteva dintre dificultăţile pe care le-a întâmpinat în timpul carierei sale, într-un discurs în faţa Parlamentului European, relatează DPA.
 
Comentariile ei au venit la trei săptămâni după o întâlnire a liderilor UE cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Ankara când a fost lăsată fără scaun, incident care a fost supranumit „sofagate.”
 
Erdogan l-a primit pe preşedintele Consiliului UE, Charles Michel şi pe von der Leyen. Aceasta a fost lăsată fără scaun la intrarea în sală. Puţin dezorientată, Ursula von der Leyen s-a aşezat pe o canapea, la mare distanţă de cei doi lideri.
 
Von der Leyen a spus că,doar pentru că este femeie, nu a fost tratată în conformitate cu statutul său de preşedinte al Comisiei Europene.
 
„M-am simţit rănită şi am fost lăsată singură, ca femeie şi ca europeană. Asta arată cât de departe trebuie să mergem pentru ca femeile să fie tratate egal,”, a spus von der Leyen.
 
Ea a mai afirmat că se simte privilegiată, deoarece a reuşit să lupte, spre deosebire de milioane de femei care nu pot. Mii de incidente mult mai grave trec neobservate în fiecare zi, a mai spus von der Leyen.
 
„Convenţia de la Istanbul privind protecţia femeilor este un instrument important pentru a ne asigura că astfel de poveşti nu vor rămâne nespuse,” a precizat von der Leyen,  adăugând că retragerea Turciei este un „semnal teribil”.
 
De asemenea, este inacceptabil că unele state UE nu au ratificat încă tratatul, a spus ea, în timp ce altele se gândesc să se retragă.
 
Violenţa împotriva femeilor şi copiilor este o infracţiune, trebuie să o numim infracţiune”, a adăugat ea.
 
Clarles Michel a vorbit, între timp, public despre regretul său privind incidentul „sofagate” şi şi-a exprimat sprijinul pentru drepturile femeilor.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici