Ursula von der Leyen aşteaptă "persoane adecvate" din partea României şi Ungariei pentru posturile de comisar european

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună "persoane adecvate" şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

436 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen aşteaptă "persoane adecvate" din partea României şi Ungariei pentru posturile de comisar european

Ursula von der Leyen aşteaptă "persoane adecvate" din partea României şi Ungariei pentru posturile de comisar european

Ursula von der Leyen "aşteaptă noi nume" din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

"Candidaţii trebuie să fie adecvaţi şi să corespundă portofoliilor. Dacă nu se va potrivi ceva, va trebui să cerem noi nume", a precizat oficialul CE.

Potrivit purtătorului de cuvânt, premierul Ungariei, Viktor Orban, a sugerat deja că îl va desemna pe Olivér Várhelyi, actualul reprezentant permament la UE, pentru postul în cadrul Comisiei Europene.

Oliver Varhelyi îl va înlocui pe fostul ministru al Justiţiei Laszlo Trocsanyi, respins de Comisia pentru Afaceri Judiciare a Parlamentului European din cauza suspiciunilor privind conflict de interese. Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, îi atribuise lui Laszlo Trocsanyi portofoliul Extinderii UE.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European a decis că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european.

Taguri:
ue,
românia,
ce

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici