Ursula von der Leyen avertizează: Marea Britanie trebuie să nominalizeze un comisar european dacă Brexit-ul este amânat

Preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că Marea Britanie va trebui să nominalizeze un comisar european în cazul în care va fi în continuare ţară membră a Uniunii Europene şi după data de 31 octombrie, informează site-ul postului Euronews.

223 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen avertizează: Marea Britanie trebuie să nominalizeze un comisar european dacă Brexit-ul este amânat

Ursula von der Leyen avertizează: Marea Britanie trebuie să nominalizeze un comisar european dacă Brexit-ul este amânat

Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, este programat să se încheie pe data de de 31 octombrie, însă este probabil ca mandatul acesteia să fie prelungit cu o lună deoarece noua Comisie Europeană este incompletă, comisarii propuşi de Franţa, Ungaria şi România fiind respinşi de Parlamentul European.

Potrivit legislaţiei europene, fiecare stat membru, inclusiv Marea Britanie, are obligaţia de a nominaliza un comisar european.

Taguri:
m.britanie,
ue,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici