Ursula von der Leyen avertizează Ucraina şi Moldova: trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ţările candidate la Uniunea Europeană au "teme de făcut" înainte de următoarea etapă a procesului de aderare.

790 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen avertizează Ucraina şi Moldova: trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare

Vorbind în timpul unei scurte conferinţe de presă alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedintele Consiliului European Charles Michel, în urma deciziei UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţară candidată la UE, ea a declarat că "toate ţările trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare, dar sunt convinsă că toate vor acţiona cât mai rapid şi vor lucra cât mai mult posibil pentru a pune în aplicare reformele necesare", potrivit CNN.

Ea a adăugat că decizia de astăzi întăreşte Ucraina şi Republica Moldova, plus Georgia, căreia UE este pregătită să îi acorde statutul de candidat după ce vor fi abordate priorităţile restante, "în faţa agresiunii ruseşti şi întăreşte Uniunea Europeană, deoarece arată încă o dată lumii că Uniunea Europeană este unită şi puternică în faţa ameninţărilor externe".

"Este un mesaj foarte puternic care este transmis. Un mesaj de unitate, de determinare în termeni politici", a adăugat Charles Michel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici