Ursula von der Leyen cere Marii Britanii să propună un candidat pentru funcţia de comisar european

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a trimis o scrisoare premierului britanic Boris Johnson, prin care îi cere acestuia să numească un candidat pentru funcţia de comisar european, relatează site-ul Politic.eu.

161 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen cere Marii Britanii să propună un candidat pentru funcţia de comisar european

Ursula von der Leyen cere Marii Britanii să propună un candidat pentru funcţia de comisar european

Purtătoarea de cuvânt a lui von der Leyen, Dana Spinant, a informat miercuri că o scrisoare a fost trimisă premierului britanic, prin care i se solicită acestuia să propună un candidat pentru postul de comisar european, menţionând că este de preferat o femeie.

Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a informat la rândul său că acesta va oferi un răspuns la momentul potrivit.

Liderii ţărilor europene au aprobat cererea Guvernului Johnson de amânare a Brexit până pe 31 ianuarie 2020. Înainte ca noua extindere să fie aprobată, von der Leyen a declarat că Marea Britanie trebuie să propună un candidat pentru Comisia Europeană dacă va fi în continuare membră UE după dată de 1 noiembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici