Ursula von der Leyen cere o investigaţie independentă în cazul morţii jurnalistei din Malta

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că este îngrijorată de situaţia anchetei privind moartea jurnalistei Daphne Caruana Galizia din Malta, afirmând că aceasta trebuie să se desfăşoare în mod independent, relatează EUObserver.com

301 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen cere o investigaţie independentă în cazul morţii jurnalistei din Malta

Ursula von der Leyen cere o investigaţie independentă în cazul morţii jurnalistei din Malta

Ursula von der Leyen a mai afirmat că se aşteaptă ca premierul Joseph Muscat să demisioneze în luna ianuarie.

"Mă aştept la o investigaţie completă şi independentă, fără ingerinţe politice. Este crucial ca toţi cei responsabili să fie aduşi în faţa justiţiei", a declarat aceasta.

Daphne Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către Guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
malta,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici