Ursula von der Leyen le cere ţărilor din Balcanii de Vest disocierea de Rusia şi China/ Serbia vrea să fie independentă

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de Rusia şi China şi să opteze clar pentru integrarea în Uniunea Europeană, dar preşedintele Aleksandr Vucici a afirmat că Serbia rămâne ţară "independentă".

1575 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen le cere ţărilor din Balcanii de Vest disocierea de Rusia şi China/ Serbia vrea să fie independentă
Prezentă la summitul UE-Balcanii de Vest din Tirana, Ursula von der Leyen a afirmat că Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo trebuie să se alinieze clar poziţiilor Uniunii Europene, în contextul eforturilor de integrare.
 
"Trebuie să decidă clar de ce parte vor să fie - de partea democraţiei, adică de partea Uniunii Europene, care le este prieten şi partener. Sau vor să aleagă alt drum?", a afirmat Ursula von der Leyen, citată de publicaţia Die Zeit.
 
Rusia şi China încearcă să aibă o influenţă din ce în ce mai mare în Balcanii de Vest, deşi Uniunea Europeană rămâne cel mai mare investitor.
 
Însă preşedintele Aleksandr Vucici a afirmat că Serbia, care a refuzat să aplice sancţiunile UE împotriva Rusiei, vrea să menţină o poziţie de neutralitate. "Cunoaştem obligaţiile pe care le avem faţă de Uniunea Europeană, dar noi suntem o ţară independentă. Noi ne apărăm interesele noastre naţionale", a subliniat liderul de la Belgrad. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici