Ursula von der Leyen nu exclude ideea prelungirii perioadei de tranziţie post-Brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că se îndoieşte că Marea Britanie şi celelalte 27 de state UE vor avea suficient timp pentru a ajunge la un acord privind relaţiile viitoare până la finalul anului şi s-a pronunţat în favoarea prelungirii duratei tranziţiei.

885 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen nu exclude ideea prelungirii perioadei de tranziţie post-Brexit

Ursula von der Leyen nu exclude ideea prelungirii perioadei de tranziţie post-Brexit

„Sunt foarte îngrijorată de timpul limitat pe care îl avem. Nu este vorba doar de negocierea unui acord privind comerţul liber, ci şi de multe alte lucruri”, a declarat aceasta în cadrul unui interviu acordat ziarului Les Echos, citat de către Le Figaro.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este programată pentru 31 ianuarie, după care va începe o perioadă de tranziţie care va dura până pe 31 decembrie 2020, perioadă care ar trebui să le permită celor două părţi să cadă de acord asupra condiţiilor viitoarei lor relaţii. Între timp, legislaţia europeană va continua să se aplice în Marea Britanie.

După succesul înregistrat în alegerile parlamentare, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat că exclude prelungirea acestei perioade de tranziţie.

Cu toate acestea, Ursula von der Leyen a declarat că se îndoieşte că acest calendar va putea fi respectat. „Mi se pare că, de ambele părţi, ar trebui să ne întrebăm dacă toate aceste negocieri sunt posibile într-un timp atât de scurt. Cred că ar fi rezonabil să facem un bilanţ la jumătatea anului şi, dacă este necesar, să acceptăm o prelungire a perioadei de tranziţie”, a spus aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici