USA Today: Donald Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al cluburilor sale de golf

Adrian Zuckerman, propunerea preşedintelui american Donald Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România, este membru al unui club privat de golf deţinut de preşedinte, conform informaţiilor apărute în publicaţia USA Today.

2845 afișări
Imaginea articolului USA Today: Donald Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al cluburilor sale de golf

USA Today: Donald Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al cluburilor sale de golf

Donald Trump a propus mai mulţi membri ai cluburilor sale de golf în funcţii diplomatice, aceasta fiind şi metoda prin care Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar, a fost propus pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România.

Preşedintele american a propus membri ai reşedinţei sale private Mar-a-Lago din Florida pentru funcţii diplomatice în Africa de Sud, Republica Dominicană şi Ungaria. Donald Trump este proprietarul mai multor cluburi de golf din Statele Unite, iar persoanele care au fost propuse pentru funcţii diplomatice sunt clienţi ai acestora.

Funcţia de ambasador este de mult timp considerată un premiu în cadrul Administraţiei de la Washington, aceasta fiind oferită prietenilor, aliaţilor politici sau persoanelor care au făcut donaţii importante în cadrul campaniilor electorale.

Din momentul în care a preluat funcţia de preşedinte, Donald Trump a numit cel puţin opt persoane în funcţii diplomatice, care se regăsesc în prezent pe listele de membru ale cluburilor. Casa Albă a refuzat să comenteze modul în care Administraţia a selectat ambasadorii propuşi în funcţie.

Cele trei persoane care au fost propuse pentru funcţii de ambasador în anul 2018 au devenit membri ai cluburilor lui Donald Trump înainte ca acesta să preia funcţia de preşedinte. De asemenea, au refuzat să ofere detalii despre procesul în urma căruia au fost nominalizaţi.

Preşedintele Donald Trump a propus-o pe Lana Marks, creator de modă, în funcţia de ambasador al Statelor Unite în Africa de Sud.

Pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România, Donald Trump l-a propus în funcţie pe Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, membru al unui club de golf al lui Donald Trump din oraşul Bedminster, New Jersey.

Senatul Statelor Unite a încheiat anul 2018 fără a confirma funcţiile lui Marks sau Zuckerman. Donald Trump i-a nominalizat din nou pe cei doi în luna ianuarie.

Senatul Statelor Unite i-a trimis înapoi preşedintelui Donald Trump, din raţiuni procedurale, propunerea privind numirea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador în România, liderul de la Casa Albă fiind nevoit să reformuleze nominalizarea.

Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România în SUA la vârsta de zece ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti. Pentru confirmare în funcţia de ambasador, nominalizarea trebuie aprobată de Senatul SUA.

Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Acesta a activat peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaţionale, naţionale şi locale. Zuckerman a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Consiliului pentru activităţi imobiliare. De asemenea, este membru al unei comisii din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţ din Newark, New Jersey.

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici