USGS: Un seism puternic cu magnitudinea 7,1 s-a produs în Chile

Un seism puternic cu magnitudinea 7,1 s-a produs în Chile, luni, lângă capitala Santiago, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS), transmite Reuters.

1195 afișări
Imaginea articolului USGS: Un seism puternic cu magnitudinea 7,1 s-a produs în Chile

USGS: Un seism puternic cu magnitudinea 7,1 s-a produs în Chile

Potrivit Centrului Seismologic Naţional al Universităţii Chile, citat de agenţia EFE, cutremurul a avut loc luni, la ora locală 18,38 (21,38 GMT), iar epicentrul s-a situat la 72 kilometri vest de Valparaiso, zonă unde în ultimele 24 de ore s-au simţit peste 100 de mişcări telurice.

Potrivit EFE, seismul a afectat circa 34 de oraşe din zona centrală a ţării, pe o suprafaţă de 800 de kilometri.

Autorităţile chiliene au ordonat o evacuare preventivă a zonei de coastă de lângă Valparaiso, la circa 97 km vest de Santiago, în caz de tsunami, însă, au anulat-o la scurt timp după aceea.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 35 km vest de oraşul de coastă Valparaiso, la o adâncime de 10 km sub fundul mării.

Iniţial, magnitudinea a fost evaluată la  6,7 de către USGS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici