Rusia aplică o nouă represiune opoziţiei: mandate de arestare pentru 4 aliaţi ai lui Navalnîi

Rusia aplică o nouă represiune opoziţiei: mandate de arestare pentru 4 aliaţi ai lui Navalnîi

278 afișări
Imaginea articolului Rusia aplică o nouă represiune opoziţiei: mandate de arestare pentru 4 aliaţi ai lui Navalnîi

Navalnîi

Tribunalul Basmanny din Moscova a emis alte mandate de arestare pentru 4 colaboratori apropiaţi ai lui Alexiei Navalnîi, adversarul numărul 1 al lui Putin, aflat în închisoare pentru motive considerate politice.

Radio Liberty precizează că acuzaţia împotriva oponenţilor - considerată nefondate şi motivată politic - este cea a „creării unui grup extremist”. Instanţa a precizat că a cerut arestarea în ultimele zile, în cadrul unor audieri separate, a fostului director al Fundaţiei Anticorupţie Navalny (Fbk), Ivan Zhdanov, a foştilor avocaţi ai fundaţiei, Liubov Sobol şi Viacheslav Gimadi, şi a fostului coordonator al birourilor regionale, Leonid Volkov.

Potrivit Radio Liberty, autorităţile ruse au emis în trecut alte mandate de arestare în lipsă împotriva activiştilor. Rusia lui Putin a sporit represiunea împotriva opoziţiei, ţintind dizidenţi, ziare independente şi activişti. Atât reţeaua de birouri regionale Navalnîi, cât şi Fundaţia Anticorupţie au fost declarate „extremiste” în Rusia. Mai mulţi dizidenţi ruşi au fost forţaţi să părăsească ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici