Vaccin anti COVID-19 pentru...nurci. Cercetătorii sunt deja în faze avansate ale testării

  • Cercetătorii lucrează la un vaccin anti Covid-19 pentru nurci
  • Franţa şi Danemarca au sacrificat toate nurcile de la mai multe ferme
  • Nurcile s-au dovedit purtătoare de virus SARS-CoV-2
  • În Danermarca, virusul a fost transmis şi la oameni
  • Danermaca a ucis 17 milioane de nurci
446 afișări
Imaginea articolului Vaccin anti COVID-19 pentru...nurci. Cercetătorii sunt deja în faze avansate ale testării

Ştii pentru cine se mai caută acum vaccin anti-Covid? Pentru nurci. Cercetătorii americani şi ruşi testează deja un astfel de vaccin.

Nurcile s-au dovedit extrem de sensibile la pandemia de coronavirus. Două firme americane testează deja vaccinuri şi sunt în faza în care au cerut licenţă la Departamentul Agriculturii din SUA, potrivit New York Times. Cercetătorii ruşi şi finlandezi lucrează şi ei la un astfeld e vaccin.

„Ce vedem aici este că virusul se transmite către animale şi înapoi către oameni şi suferă mutaţii pe parcurs. A fost o muncă foarte grea pentru a găsi un vaccin, iar acum avem o nouă mutaţie, pentru care nu suntem pregătiţi. Nu ştim cât de importantă este”, spune Laura Donnely, editor în domeniul sănătăţii la „The Telegraph”.

În luna noiembrie a anului trecut mii de nurci au fost ucise în Franţa şi Danemarca după ce în mai multe ferme au izbucnit focare de coronavirus. La unele animale a fost decsoperită chiar şi o versiune mutantă de Covid-19. Focare au fost raporate în ferme din Olanda, Spania, Suedia, Italia şi SUA.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici