Vaccinarea anti COVID-19 în Israel. Reţeta succesului ţării care vrea să vaccineze toată populaţia până în primăvară

  • În Israel, vaccinarea se poate face şi fără programare
  • Israel vrea să vaccineze toată populaţia până în primăvară
  • O româncă stabilită în Israel se bucură că s-a vaccinat. Ea aşteaptă certificatul pentru a veni în România
1996 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea anti COVID-19 în Israel. Reţeta succesului ţării care vrea să vaccineze toată populaţia până în primăvară

Lucrurile merg ca pe roate la centrele vaccinare. Asta se întâmplă în Israel. Spre deosebire de România, acolo oamenii pot merge să se vaccineze şi fără programare. Aşa a procedat Mariana. Nu a avut timp să se programeze, a căutat un centru mai aproape de casă şi a mers direct. A stat doar o jumătate de oră la coadă până i-a venit rândul.

„Am aşteptat în jur de o jumătate de oră şi am reuşit să intru”, povesteşte ea.

Mariana este în Israel de 16 ani. Toţi ai ei sunt acolo, dar fiul împreună cu familia s-au întors în România. Abia aşteaptă să primească certificatul de vaccinare, cu ajutorul căruia poate veni în ţară să-şi vadă nepoţii, David şi Ava.  

„Eu mă bucur foarte mult şi abia aştept şi al doilea vaccin, ca să primesc la mână ceva, un certificat. Eu vreau să ajung în România. Am nepoţeii, am băiatul meu. Până anul trecut am mers de trei-patru ori pe an”, spune Mariana.

Terry s-a vaccinat printre primii, în prima zi de Cărciun. Ea a fost la centru cu programare. Procedura I s-a părut extrem de simplă.

„Am fost printre primii care s-au înscris la programări. Am dat cartea mea de policlinică. Imediat au văzut în computer numele meu şi au spus, poftiţi, intraţi în cabină. Mi-a dat injecţia, au zis: 15 minute staţi afară. Nu am avut absolut niciun fel de reacţie”, mărturiseşte Terry.

Nici medicul Herman Bwerkovits nu a avut reacţii alergice la vaccin. Berkovits este cel care l-a imunizat pe însuşi premierul Israelului, Benjamin Netanyiahu. Spune că premierul s-a simţit bine după vaccin. Ba chiar a condus o şedinţă de guvern din maşină.

„Nu a avut absolut nimic. A durut puţin local. Am fost în aceeaşi maşină cu dumnealui de la vaccinare, a continuat să lucreze. A avut o şedinţă de guvern.”

Bwerkovits spune că Israel are în obiectiv să vaccineze toată populaţia până în primăvară. Succesul Israelului stă în primul rând în faptul ca are vaccinuri. La ei, fiecare persoană vaccinată acum are deja rezervată şi a două doză. Israel a contractat 12 milioane de doze de la Pfizer şi Moderna.                          

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici