Vaccinul dezvoltat de Rusia se numeşte Sputnik-V. Ruşii susţin că 20 de ţări au cerut peste 1 miliard de doze

  • Ruşii susţin că 20 de ţări sunt deja interesate de antidot, iar cererea este de peste 1 miliard de doze.
  • Numele Sputnik-V vine de la lansarea primului satelit din lume pe orbita Pământului, al Uniunii Sovietice, în 1957.
  • Până în acest moment, Rusia nu a prezentat date ştiinţifice despre testare şi, implicit, date referitoare la siguranţa şi eficienţa acestuia.
3607 afișări
Imaginea articolului Vaccinul dezvoltat de Rusia se numeşte Sputnik-V. Ruşii susţin că 20 de ţări au cerut peste 1 miliard de doze

Profimedia

Rusia susţine că a dezvoltat primul vaccin din lume contra Covid-19, pe care l-a numit Sputnik-V, relatează CNN. Potrivit oficialilor ruşi, 20 de ţări au făcut deja o cerere preliminară pentru peste 1 miliard de doze.
 
"Observăm un interes considerabil din străinătate pentru vaccinul rusesc dezvoltat de Institutul Gamaleya. Am primit o cerere preliminară de peste 1 miliard de doze din partea a 20 de ţări. Împreună cu partenerii noştri externi, suntem pregătiţi să fabricăm 500 de milioane de doze pe an în 5 ţări, iar planul nostru este să mărim capacitatea de producţie", a transmis Kirill Dmitirev, şeful fondului de investiţii RDIF.
 
Acesta a mai precizat că ţări din America Latină, Orientul Mijlociu şi Asia şi-au manifestat interesul pentru noul vaccin.
 
Deocamdată, vaccinul dezvoltat de ruşi nu a trecut de faza a treia de testare, unde sunt implicaţi mii de participanţi pentru a verifica siguranţa şi eficienţa acestuia. Kirill Dimitriev a declarat că aceste teste vor avea loc în afara ţării, în Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.
 
Numele Sputnik-V vine de la lansarea primului satelit din lume, al Uniunii Sovietice, în 1957, amintind de perioada când Rusia şi SUA luptau pentru a fi primul stat care dezvoltă programe cosmice.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, în această dimineaţă, că primul vaccin din lume împotriva noii infecţii cu coronavirus a fost înregistrat în Rusia. Totuşi, există critici care susţin că anunţul de lansare a primului vaccin din lume face parte dintr-un joc politic la nivel mondial.
 
Până în acest moment, Rusia nu a prezentat date ştiinţifice despre testare şi, implicit, date referitoare la siguranţa şi eficienţa acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici