Vaccinul împotriva coronavirusului, testat deja pe 2.500 de oameni. Ce s-a întâmplat cu aceştia

Conform Bloomberg, China este în procesul de dezvoltare a cinci vaccinuri experimentale anti-COVID-19 care au fost testate deja pe oameni.

43388 afișări
Imaginea articolului Vaccinul împotriva coronavirusului, testat deja pe 2.500 de oameni. Ce s-a întâmplat cu aceştia

Vaccinul împotriva coronavirusului, testat deja pe 2.500 de oameni. Ce s-a întâmplat cu aceştia

 

Aceeaşi sursă precizează că progresele sunt satisfăcătoare, vaccinele experimentale fiind testate pe 2.500 de voluntari. Pentru a fi în siguranţă şi pentru a găsi cât mai repede un posibil medicament pentru a eradica virusul, guvernul chinez încurajează instituţiile publice şi companiile private să-şi accelereze cercetările.
 
“Pe ansamblu, progresele sunt pe calea cea bună. În total 2.575 de voluntari au fost vaccinaţi în cadrul diferitelor proiecte şi niciun efect indezirabil major nu a fost raportat”, a subliniat Yixin Zeng, viceministrul al sănătăţii, în cursul unei conferinţe de presă la Beijing.
 
O eventuală dată a comercializării unui posibil vaccin nu a fost publicată oficial, viceministrul preconizând că faza în care întreaga operaţiune se află la nivel de teste clinice va fi încheiată până în luna iulie - aceasta fiind a doua din cele trei etape ale testele pe om care trebuie validate înaintea oricărei comercializări. Proiectul se pregăteşte să intre în faza a treia care implică un grup de control al persoanelor care rămân nevaccinate, ceea ce arată dacă cei care au primit vaccinul sunt capabili să îndepărteze infecţia. Acest lucru necesită ca ambele grupuri, vaccinate şi control, să fie într-un mediu în care virusul se răspândeşte în continuare.
 
Patru din cele cinci vaccinuri au la bază modelul clasic şi conţin o versiune inactivă dintr-un patogen, SARS-CoV-2 de faţă, administrate pentru a declanşa o reacţie imunitară la pacient. Al cincilea test clinic nu este făcut public momentan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici