Vaccinul împotriva Ebola, dezvoltat de compania farmaceutică Merck, a fost aprobat de autorităţile din SUA

Autoritatea americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a anunţat că a aprobat vaccinul împotriva Ebola produs de Merck, Ervebo, utilizat între 2014 şi 2016 ca vaccin experimental de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Le Figaro.

465 afișări
Imaginea articolului Vaccinul împotriva Ebola, dezvoltat de compania farmaceutică Merck, a fost aprobat de autorităţile din SUA

FDA a aprobat vaccinul împotriva Ebola dezvoltat de Merck

Ervebo este primul vaccin autorizat de FDA împotriva febrei hemoragice Ebola, boală care afectează în principal Republica Democrată Congo.

Comisia Europeană a autorizat deja, de luna trecută, comercializarea vaccinului producătorului american. Vaccinul, administrat într-o singură doză, ar urma să prevină transmiterea virusului, însă este momentan destinat doar persoanelor de peste 18 ani, arată FDA prin intermediul unui comunicat.

Merck a salutat decizia FDA, descriind-o ca fiind un pas important în lupta împotriva Ebola.

De la mijlocul anului 2018, epidemia de Ebola a ucis mai mult de 2.100 de persoane în Republica Democrată Congo, aceasta fiind a doua cea mai gravă epidemie de Ebola după cea dintre anii 2013 şi 2016, care a ucis mai mult de 11.300 de persoane în Africa de Vest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici