Vaccinurile împotriva gripei porcine ar putea fi periculoase pentru persoanele alergice la ouă

Societatea de alergologie din Franţa recomandă precauţii suplimentare în cazul vaccinării împotriva gripei A H1N1 a persoanelor alergice la ouă, deorece vaccinurile ar putea conţine urme infime de proteine din ou, relatează Le Point, în ediţia electronică.

82 afișări
Imaginea articolului Vaccinurile împotriva gripei porcine ar putea fi periculoase pentru persoanele alergice la ouă

Vaccinurile împotriva gripei porcine ar putea fi periculoase pentru persoanele alergice la ouă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat emis de Societatea franceză de alergologie, virusurile utilizate pentru fabricarea acestor vaccinuri sunt cultivate pe celule embrionare obţinute din ouă de găină fecundate. În marea majoritate a cazurilor, urmele de proteine de ou pe care vaccinurile le-ar putea conţine nu sunt suficiente pentru a produce reacţii anafilactice la persoanele alergice la ou, cu excepţia cazurilor de alergii foarte severe.

Totuşi, Societatea franceză de alergologie recomandă persoanelor cu o alergie la ouă dovedită să se vaccineze în cadrul unui mediu securizat, care să permită cercetarea unei sensibilităţi faţă de vaccin şi luarea unor măsuri de urgenţă adaptate la situaţie, dacă este necesar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici