Val de căldură şi în China: Temperaturi de 40 de grade, aşteptate în acest weekend

  • Unele părţi ale Chinei se vor confrunta cu temperaturi caniculare în următoarele zece zile, pe măsură ce se instalează un val de căldură.
  • În acest weekend sunt prognozate temperaturi de 40 de grade Celsius, potrivit BBC.
152 afișări
Imaginea articolului Val de căldură şi în China: Temperaturi de 40 de grade, aşteptate în acest weekend

În unele provincii, autorităţile estimează că temperaturile vor ajunge la cel puţin 40 de grade Celsius, iar guvernul naţional a avertizat că ar putea avea loc incendii de pădure.

Nivelurile de mercur vor începe să crească sâmbătă - ziua „cea mai fierbinte” din calendarul tradiţional chinezesc.

În Zhejiang, în sud-estul ţării, unele oraşe au emis coduri roşii, cel mai înalt nivel de avertizare.

În mod normal, în iulie, în această provincie se înregistrează temperaturi de până la 20 de grade Celsius, dar anul acesta autorităţile locale avertizează că în următoarele 24 de ore vor fi temperaturi de 40 de grade Celsius.

Pentru a face faţă perioadelor de caniculă, mulţi chinezi apelează la aerul condiţionat în casele, birourile şi fabricile lor, însă acest lucru ar putea cauza probleme pentru reţeaua naţională de energie electrică.

Cererea ar putea atinge un nou nivel maxim în timpul verii, iar Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat că operaţiunile de siguranţă vor fi supuse unor „teste severe”.

În luna iulie, temperatura din Shanghai a atins o temperatură sufocantă de 40,9 grade Celsius, egalând cea mai fierbinte zi de când au început înregistrările în 1873, atingând această valoare pentru prima dată în 2017, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Oraşul a fost nevoit să emită al treilea avertisment de căldură extremă din această vară.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente la nivel global, mai intense şi durează mai mult din cauza schimbărilor climatice.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu reduc drastic emisiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici