Val de cutremure în Puerto Rico: Cel puţin o persoană a murit / Seismele au distrus zeci de locuinţe şi au provocat alunecări de teren. FOTO

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în Puerto Rico, la mai puţin de o zi după ce alt seism a lovit insula şi a provocat pagube importante în unele zone, potrivit Los Angeles Times.

568 afișări
Imaginea articolului Val de cutremure în Puerto Rico: Cel puţin o persoană a murit / Seismele au distrus zeci de locuinţe şi au provocat alunecări de teren. FOTO

Sursa FOTO: Twitter @DragonLunna

Institutul Geologic american a informat că seismul s-a produs în sudul insulei la o adâncime mică, de 10 kilometri.

Oficialii nu au emis un avertisment de tsunami.

De asemenea, nu au fost anunţate victime sau pagube materiale.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,8, care a zguduit insula luni dimineaţa, a dus la prăbuşirea a cinci case în oraşul Guanica de pe coasta de sud-vest şi a deteriorat puternic alte zeci de locuinţe.

De asemenea, a provocat mici alunecări de teren şi întreruperi de energie electrică.

Cel puţin o persoană a murit în urma cutremurului

Cel puţin o persoană a murit marţi în urma cutremurului de 6,5 grade pe scara Richter produs în Puerto Rico, iar mai multe clădiri au fost puternic avariate în urma seismului, au informat autorităţile locale şi presa din Puerto Rico, citate de Reuters.

Potrivit cotidianului El Nuevo Dia, un bărbat de 73 de ani a decedat după ce un zid s-a prăbuşit peste el.

Guvernatorul teritoriului, Wanda Vazquez Garced, a anunţat că a decis ca toate instituţiile publice să rămână închise marţi. Totodată, ea a mai spus că serviciile de urgenţă intervin pentru ajutorarea persoanelor afectate de seism.

Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat că seismul, cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de zece kilometri, la ora locală 04:24 (10:24, ora României, n.red.) în apropiere de Ponce, pe coasta de sud.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici de intensitate relativ ridicată, cea mai puternică dintre acestea înregistrând 5,8 grade pe scara Richter.

Autorităţile au mai informat că o centrală electrică din sudul teritoriului a fost afectată de cutremur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici