Val de homofobie în Seul. Focar de coronavirus reaprins, după incidentul din cluburile de noapte LGBT. Oamenii ar ezita să facă testul COVID pentru a nu fi asociaţi cu comunitatea gay

  • Focarul de coronavirus s-a reaprins în Coreea de Sud, după ce cel puţin o persoană infectată ar fi mers în mai multe cluburi de noapte, care erau pline
  • Localurile erau frecventate mai ales de homosexuali, potrivit CNN
  • Incidentul a stârnit un val de homofobie în rândul LGBT, comunitate deseori discriminată în această zonă.
2328 afișări
Imaginea articolului Val de homofobie în Seul. Focar de coronavirus reaprins, după incidentul din cluburile de noapte LGBT. Oamenii ar ezita să facă testul COVID pentru a nu fi asociaţi cu comunitatea gay

FOTO: Profimedia

Mai mult de 100 de cazuri noi de coronavirus au fost legate de viaţa de noapte din capitala sud-coreeană, iar sâmbătă, autorităţile din Seul au decis închiderea tuturor cluburilor şi barurilor.

Apariţia acestor cazuri a alarmat autorităţile şi cetăţenii, întrucât ţara, care a fost dur lovită coronavirus, reuşise să reducă semnificativ numărul de infectări, iar măsurile pentru combaterea COVID-19 au fost recent relaxate.

Sugestia că focarul este legat de scena homosexuală a oraşului a stârnit o reacţie imensă împotriva comunităţii LGBT, inclusiv împotriva bărbatului de 29 de ani despre care se crede că este în centrul focarului, potrivit CNN.

Presa locală a subliniat orientarea sexuală a bărbatului şi a raportat că localurile pe care le-a vizitat sunt cluburi gay, deşi acestea nu se descriu ca atare pe site-urile lor oficiale.

Această reacţia ar putea însă să ducă la o îngreunare a anchetei epidemiologice, întrucât oamenilor din zonă le va fi frică să facă testul de COVID-19 pentru ca preferinţele lor sexuale să nu fie asociate cu cele LGBT.

Autorităţile sud-coreene au declanşat o anchetă epidemiologică

Autorităţile încearcă acum să ia legătura cu cei care au frecventat cluburile din cartierul Itaewon, în perioada 24 aprilie- 6 mai. Folosind înregistrări de la turnuri de semnal telefonic, în apropierea cluburilor s-au aflat 10.905 persoane, în această perioadă. Autorităţile intenţionează să testeze toate aceste persoane, însă multe sunt greu de găsit.

Potrivit măsurilor locale, toţi clienţii din cluburile şi barurile din Coreea de Sud erau obligaţi să indice numele complet şi numărul de telefon înainte de a accesa localul. Mulţi dintre ei au dat nume false şi numere de telefon greşite.

Statul asiatic a reuşit până acum să ţină sub control epidemia, în principal prin testare masivă. Cu o populaţie aproape de trei ori mai mare decât România, a raporta aproape 11.000 de cazuri de coronavirus şi peste 250 de morţi. 

Cluburile şi barurile din Seul s-au închis

Park Won-soon, primarul Seului, a făcut sâmbătă o scurtă declaraţie de presă în care a anunţat că toate cluburile şi barurile trebuie să se închidă imediat.

Această decizie a venit după ce numărul cazurilor de infecţii a crescut în Itaewon, un cartier al oraşului cunoscut pentru cluburi şi viaţa de noapte.

Joia trecută, un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Persoana vizitase mai multe cluburi din Itaewon în noaptea de întâi spre doi mai, potrivit Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor din Coreea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici