Valeriu Zubco, procurorul-general al Republicii Moldova, acuzat că a omorât un tânăr la vânătoare

Valeriu Zubco, procurorul-general al Republicii Moldova, este acuzat că ar fi omorât un tânăr în timpul unei partide de vânătoare, conform declaraţiilor activistului Sergiu Mocanu, care nu a prezentat probe.

686 afișări
Imaginea articolului Valeriu Zubco, procurorul-general al Republicii Moldova, acuzat că a omorât un tânăr la vânătoare

Valeriu Zubco, procurorul-general al Republicii Moldova, acuzat că a omorât un tânăr, la vânătoare (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Sergiu Mocanu, liderul unei organizaţii care militează împotriva activităţilor mafiote, susţine că reprezentanţii conducerii statului au cunoştinţă despre acest incident, însă îl acoperă pe Zubco, relatează PRO TV Chişinău.

La rândul său, procurorul-general nu a făcut declaraţii pentru presă. Procuratura însă a difuzat un comunicat în care susţine că este vorba despre calomnii şi informaţii aberante, lipsite de orice fundament.

Potrivit lui Sergiu Mocanu, incidentul ar fi avut loc pe 23 decembrie în localitatea Chetriş, iar victima este este Sorin Paciu, un tânăr în vârstă de 35 de ani din Chişinău.

Procuratura a confirmat că tânărul Sorin Paciu a fost rănit la vânătoare şi ar fi murit la spital, după două zile.

Premierul Vlad FIlat a ordonat declanşarea unei anchete în acest caz, explicând că deţine date care i se par bizare. "Am dispus efectuarea unei anchete operative a MAI, complexă. Ancheta este în curs şi nu doar la MAI, ci şi la Ministerul Sânătăţii, fiindcă foarte multe date pe care le avem în acest moment sunt foarte stranii. Legea in Republica Moldova este egală pentru toţi, de aceea, la finalizarea anchetei, ne vom pronunţa mai concret", a spus Filat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici