Valuri de şase metri inundă capitala cubaneză Havana

Valuri de şase metri înălţime au lovit miercuri Havana, inundând o parte din zona sa de coastă şi celebrul său bulevard de pe litoral, Malecon.

35 afișări
Imaginea articolului Valuri de şase metri inundă capitala cubaneză Havana

Valuri de şase metri inundă capitala cubaneză Havana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apa, împinsă de rafale de vânt de 72 de kilometri pe oră, potrivit meteorologilor cubanezi, a pătruns până la 300 de metri în interiorul cartierului central Vedado. Mai multe străzi au fost inundate şi locuitorii capitalei cubaneze erau nevoiţi să treacă uneori prin zone unde apa le ajungea până în talie.

Postul local de televiziune nu a menţionat existenţa unor victime sau pagube materiale în zona Malecon, predispusă la inundaţii, în pofida zidurilor care o protejează. Situaţia ar urma să revină la normal joi, potrivit Institutului de meteorologie din Cuba.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici