Vama Sculeni, închisă,ca urmare a unor percheziţii ale procurorilor anticorupţie din R.Moldova

Vama Sculeni a fost închisă temporar, în cursul dimineţii de marţi, din cauza unor percheziţii efectuate de procurorii anticorupţie şi ofiţeri ai Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova, anunţă Unmedia şi Publika.md.

2402 afișări
Imaginea articolului Vama Sculeni, închisă,ca urmare a unor percheziţii ale procurorilor anticorupţie din R.Moldova

Vama Sculeni, închisă,ca urmare a unor percheziţii ale procurorilor anticorupţie din R.Moldova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit ofiţerului de presă al CNA, Angela Starinschi, descinderile au loc într-un dosar de corupţie şi vizează acţiuni ilicite ale unor angajaţi vamali.

Vama Sculeni a fost închisă, iar percheziţiile au loc la mai multe adrese din oraşele Ungheni şi Chişinău.

Acum o lună, 14 vameşi de la punctele de trecere Sculeni şi Leuşeni au fost reţinuţi pentru acte de corupţie.

Iar în luna octombrie, 28 de angajaţi, dintre care inspectori vamali, şefi de tură, şefi de post ai punctelor de trecere Tudora şi Palanca, precum şi şeful adjunct al Biroului Vamal Bender au fost reţinuţi, pentru corupere pasivă.

16 dintre aceştia au fost eliberaţi din funcţie, după o decizie a Comisiei de Disciplină a Serviciului Vamal.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici