Vânzări-record la Alibaba de Singles’ Day. 23 miliarde de dolari în 9 ore

Retailerul chinez Alibaba a anunţat că vânzările sale în cadrul evenimentului Singles' Day au crescut cu 25% în primele nouă ore la 23 de miliarde de dolari, aproape două treimi din vânzările magazinului online Amazon.com din ultimul trimestru, anunţă Reuters.

787 afișări
Imaginea articolului Vânzări-record la Alibaba de Singles’ Day. 23 miliarde de dolari în 9 ore

Vânzări-record la Alibaba de Singles’ Day au crescut în primele 9 ore cu 25%, la 23 mld. dolari

Vânzările pentru întregul eveniment de 24 de ore, cu toate acestea, vor fi probabil mai mici decât anul trecut, cred analiştii, într-un moment în care expansiunea economică a Chinei se îndreaptă către un nivel redus istoric.

Evenimentul, devenit etalon pentru sentimentele consumatorului chinez, este, de asemenea, o vitrină pentru Alibaba Group Holding Ltd, pentru că firma intenţionează să vândă acţiuni în valoare de 15 miliarde de dolari în Hong Kong. Alibaba, listată în SUA, a cheltuit mult pentru a-şi diversifica afacerea, dar câştigă, încă, peste patru cincimi din veniturile sale din comerţul electronic.

La fel ca Black Friday şi Cyber ​​Monday în Statele Unite, Singles' Day a fost promovată ca un eveniment de cumpărături de către Daniel Zhang, preşedinte Alibaba şi director executiv din 2009, şi a devenit cel mai mare eveniment de vânzări online din lume.

Cunoscut şi sub denumirea de „Double Eleven”, numele evenimentului provine de la data calendaristică 11 noiembrie.

Ceea ce a început ca un exerciţiu de marketing a fost replicat de către rivali acasă şi în străinătate. Pe lângă concurentul de lungă durată JD.com Inc, promoţiile de Singles' Day pot fi găsite la Pinduoduo Inc, precum şi la 11thStreet din Coreea de Sud şi Qoo10 din Singapore.

Încetinirea creşterii vânzărilor online a determinat Alibaba să se extindă în zone mai puţin dezvoltate, în afara marilor oraşe din China.

Alibaba a înregistrat vânzări online în valoare de 30 de miliarde de dolari pe platformele sale de Singles' Day anul trecut, mult mai mult decât cele 7,9 miliarde de dolari realizate cu ocazia Cyber ​​Monday. Valoarea a fost cu 27% mai mare decât anul precedent, dar a fost cea mai mică din istoria de 10 ani a evenimentului.

Pentru acest an, Citic Securities prognozează o creştere a vânzărilor Singles’s Day de 20-25%, afectată parţial de încetinirea creşterii generale a comerţului electronic în China.

Alibaba, cu o valoare de piaţă de 486 miliarde de dolari, a dat startul festivalului de cumpărături cu o reprezentaţie în direct a starului american Taylor Swift.

Alibaba a spus că vânzările au atins 1 miliard de dolari în primul minut şi opt secunde şi au ajuns la 158,31 miliarde de yuani (22,6 miliarde de dolari) în primele nouă ore, în creştere cu 25% faţă de acelaşi punct anul trecut.

Alibaba a spus că se aşteaptă ca peste 500 de milioane de utilizatori să facă achiziţii în acest an, cu aproximativ 100 de milioane mai mult decât anul trecut.

Este pentru prima dată când Alibaba nu are în cârma sa, de Singles' Day, pe co-fondatorul Jack Ma, după ce a demisionat în septembrie din funcţia de preşedinte pentru a „începe o viaţă nouă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici