Vărul preşedintelui sirian susţine că Bashar al-Assad se teme că ar putea fi asasinat de anturajul său

Ribal al-Assad, vărul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţine că liderul de la Damasc este mai îngrijorat de posibilitatea de a fi asasinat de anturajul său, mai degrabă decât de un atac militar împotriva regimului său.

518 afișări
Imaginea articolului Vărul preşedintelui sirian susţine că Bashar al-Assad se teme că ar putea fi asasinat de anturajul său

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu cred în continuare că el (Bashar al-Assad) nu are nicio opţiune în prezent. Rămâne la putere pentru că nu are nicio opţiune", a declarat Ribal Al-Assad, care este de multă vreme un critic al vărului său, informează BBC News Online.

Ribal al-Assad, în vârstă de 38 de ani, locuieşte în Occident din anii '80, când tatăl său a fost exilat din Siria. Ribal, care a urmat şcoala în Statele Unite, locuieşte în prezent în Marea Britanie, unde a înfiinţat Organizaţia pentru Democraţie şi Libertate în Siria.

Tatăl lui Ribal, Rifaat, a pierdut lupta de putere din cadrul Partidului Baath în faţa fratelui său, Hafez al-Assad, predecesorul şi tatăl actualului preşedinte sirian.

"Bashar al-Assad este mai îngrijorat de anturajul său decât de un atac militar occidental împotriva Siriei. El este mai îngrijorat că dacă ar încerca să se opună oamenilor din jurul lui ar putea fi asasinat de aceste persoane", adaugă el.

Acesta susţine că Bashar al-Assad a fost "catapultat" la putere şi că "nu deţine cu adevărat controlul", deoarece a moştenit oamenii din regimul său de la tatăl şi fratele său.

"Bashar al-Assad nici nu ar trebui să fie la putere. El a fost catapultat din 1994 până în 2000 în rândurile militare. I s-a oferit această poziţie (de preşedinte, n.red.) în 2000, când nu era pregătit pentru acesta. Aşa că a avut de-a face cu persoanele moştenite de la tatăl şi fratele său. El nu controlează toate aceste persoane între care există conflicte. Tot ce au în comun în menţinerea lui Bashar la putere este păstrarea propriilor interese".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici