Venezuela propune amprentarea cetăţenilor la magazine, pentru a combate contrabanda cu alimente

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat introducerea unor sisteme de amprentare în magazine, pentru a combate contrabanda cu alimente spre Columbia, relatează BBC News Online.

641 afișări
Imaginea articolului Venezuela propune amprentarea cetăţenilor la magazine, pentru a combate contrabanda cu alimente

Venezuela propune amprentarea cetăţenilor la magazine, pentru a combate contrabanda cu alimente (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Nicolas Maduro a afirmat că, prin introducerea sistemelor de amprentare, cetăţenii vor fi descurajaţi să cumpere mai multe dintre produsele aflate în raftul magazinelor, potrivit BBC News Oline.

Opoziţia de la Caracas a respins însă iniţiativa preşedintelui Nicolas Maduro, afirmând că poliţia îi va trata drept hoţi pe toţi locuitorii Venezuelei.

În plus, criticii iniţiativei susţin că amprentarea consumatorilor reprezintă o încălcare a vieţii private şi o raţionalizare a produselor de bază.

Potrivit autorităţilor de la Caracas, peste 40% din produsele de bază destinate pieţei interne din Venezuela se regăsesc în contrabanda spre Columbia, unde sunt vândute la preţuri mult mai mari.

"Cantitatea produselor care ajung prin contrabandă în Columbia ar fi suficientă pentru a umple rafturile magazinelor din Venezuela", a declarat la începutul săptămânii purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Efrain Velasco Lugo, pentru cotidianul El Universal.

Iniţiativa preşedintelui Nicolas Maduro intervine în condiţiile în care opoziţia critică autorităţile de la Caracas pentru criza economică cu care se confruntă ţara. De altfel, manifestaţii ample au avut loc în ianuarie în Venezuela împotriva situaţiei economice.

De asemenea, Venezuela a lansat la începutul acestei luni o amplă operaţiune împotriva acţiunilor de contrabandă la frontiera cu Columbia, unde a desfăşurat 17.000 de soldaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici