Venezuela se retrage din Organizaţia Statelor Americane, în urma criticilor privind situaţia din ţară

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat retragerea ţării din Organizaţia Statelor Americane (OAS), a anunţat Delcy Rodriguez, ministrul de Externe de la Caracas, în contextul în care miniştrii de Externe ai statelor membre urmează să discute despre situaţia "îngrijorătoare" din Venezuela.

867 afișări
Imaginea articolului Venezuela se retrage din Organizaţia Statelor Americane, în urma criticilor privind situaţia din ţară

Venezuela se retrage din Organizaţia Statelor Americane, în urma criticilor privind situaţia din ţară

Această acţiune "are legătură cu demnitatea poporului (din Venezuela) şi cu doctrina bolivariană", a declarat Rodriguez, făcând referire la modelul socialist din ţara sud-americană.

Şaptesprezece ţări membre, inclusiv Statele Unite, Mexic, Argentina şi Brazilia, au votat miercuri în favoarea convocării unei reuniuni extraordinare pe tema situaţiei "îngrijorătoare" din Venezuela, care de peste trei săptămâni este scena unor ample proteste antiguvernamentale soldate cu cel puţin 32 de morţi.

Un tânăr de 20 de ani a decedat miercuri în cursul protestelor de la Caracas, după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, a anunţat un oficial al opoziţiei.

Pe lângă zecile de persoane decedate în cursul protestelor, aproape 500 de oameni au fost răniţi, iar peste 1.200 au fost arestaţi.

Au avut loc numeroase incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, dar şi bande înarmate loiale autorităţilor guvernamentale.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste antiguvernamentale, soldate cu decesul mai multor manifestanţi

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici