Verzii cer legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Germania

Verzii din Germania au cerut, duminică, recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în contextul în care irlandezii s-au pronunţat în cadrul unui referendum istoric în favoarea mariajului gay, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

220 afișări
Imaginea articolului Verzii cer legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Germania

Verzii cer legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Germania

Verzii s-au adresat duminică cancelarului german Angela Merkel să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex în Germania.

"Doamnă Merkel, a venit timpul" pentru legalizarea mariajului gay în Germania, a afirmat, într-un interviu pentru Die Welt, Katrin Göring-Eckardt, un lider al Verzilor.

"Partidul lui Merkel (CDU, conservator) nu poate sta în afara dezbaterii privind căsătoria pentru toţi. Sunt convinsă că votul din Irlanda va accelera egalitatea (de căsătorie) în Germania", a continuat ea.

La capătul unui referndum istoric desfăşurat vineri, irlandezii au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în timp ce 37,9% s-au pronunţat împotrivă. Votul din Irlanda reprezintă un pas important pentru demersul privind legalizarea mariajului gay, ţinând cont că aceasă ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Verzilor, Volker Beck, a declarat că schimbarea din Irlanda ar putea da un impuls campaniei în favoarea egalităţii de căsătorie în Germania.

"Poporul irlandez s-a exprimat clar, şi anume că oprimarea homosexualilor şi lesbienelor nu face parte din valorile creştine", ​​a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici