Veşti bune: Anthony Fauci anunţă că „în decurs de o săptămână” vor sosi date pozitive de la un al doilea vaccin împotriva COVID-19

  • Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, a spus că datele pozitive dintr-un al doilea vaccin Covid-19 ar putea veni rapid.
  • Predicţia sa vine după anunţul privind eficienţa de peste 90% a vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech.
1546 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Anthony Fauci anunţă că „în decurs de o săptămână” vor sosi date pozitive de la un al doilea vaccin împotriva COVID-19

Veşti bune: Anthony Fauci anunţă că date pozitive de la un al doilea vaccin împotriva COVID-19 vor sosi „în decurs de o săptămână”

Compania americană de biotehnologie Moderna va începe evaluarea datelor din studiile sale de vaccin de fază 3 „în decurs de o săptămână”, a dezvăluit dr. Fauci la Summitul Global Farmaceutic FT Live, miercuri.
 
El a spus că va fi „surprins dacă nu vom vedea un grad similar de eficacitate” cu rezultatele pozitive prezentate luni de Pfizer şi BioNTech, având în vedere că vaccinul este „identic în multe privinţe”.
 
„Ni s-a spus că, în câteva zile până la o săptămână vor face acelaşi lucru cu privire la date ca Pfizer”, a spus el, relatează Financial Time.
 
Dr. Fauci conduce Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, care lucrează cu Moderna pentru dezvoltarea vaccinul şi contribuie la finanţarea procesului de fază 3. 
 
Acţiunile la Moderna au crescut cu 7% la tranzacţionarea după-amiezii în New York.
 
Dr. Fauci a spus că rezultatele vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech din Germania, care au demonstrat eficacitatea de peste90%, au fost mai bune decât spera. 
 
Datele reuşite până în prezent pentru noua platformă ARN folosite atât de Moderna, cât şi de Pfizer sunt „un pas major nu numai pentru combaterea Covid-19, ci pentru întregul domeniu al vaccinologiei”, a spus el.
 
Miercuri, dr. Fauci a spus că nu a vorbit încă cu Joe Biden, preşedintele ales democratic al SUA care l-a învins pe Trump la alegerile de săptămâna trecută. Domnul Biden şi-a înfiinţat deja propriul grup de lucru Covid-19 pentru a încerca să se asigure că este gata când va prelua mandatul în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici