Viaţa de noapte din Spania suferă din cauza restricţiilor. „Sezonul de vară este pierdut”

  • Cluburile din Barcelona au pierderi uriaşe din cauza restricţiilor
  • Spania are peste 3.700 de cluburi de noapte
  • Pierderile estimate în afacerea cluburilor de noapte sunt de circa 60 de milioane de euro
299 afișări

Cluburile de noapte din Barcelona au pierderi economice mari din cauza măsurilor impuse de autorităţi. Localurile ar putea să rămână închise şi după data de 22 august, conform AP. Doar în Catalunya sunt 300 de cluburi, dar în total, Spania are peste 3.700 de afaceri de noapte. Circa 60% din sectorul afacerilor de noapte a rămas închis încă de la începutul pandemiei, iar pierderile estimate depăşesc 60 de milioane de euro.

Ramon Mas, proprietarul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi, declară că afacerea lui va avea nevoie de cel puţin cinci ani ca să-şi revină.

„Sezonul de vară este pierdut. Vorbim despre un oraş ca Barcelona, care primeşte anual 19 milioane de turişti. Turismul a scăzut cu 97%. Hotelurile sunt inchise. Se stie că sectorul turismului reprezintă 13 % din PIB-ul Spaniei, dar cred că acum se va demonstra că procentul este mult mai mare”, spune el.

Luca Aviles este student şi consideră că închiderea cluburilor este ceva benefic. „Cred că este normal să închidem cluburile de noapte. În Franţa, acestea au fost închise de la începutul pandemiei. Cred că închiderea ajută la reducerea răspândirii coronavirusului.” 

Nu de aceeaşi părere este, însă, Sandresa Osmany, care lucrează în domeniu: „Cred că este o prostie să închizi cluburile. Dacă ar fi să iei COVID, îl poţi lua de la metrou, de pe stradă, de pe plajă sau de oriunde. Este o prostie să se închidă sălile de sport şi cluburile de noapte, dar să poţi veni în continuare pe plajă. La fel de stupid este să vezi oameni înghesuiţi în metrou sau aeroport. Dacă ar fi să îl iei, îl iei oricum.” 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici