Viaţa marină din jurul insulei Mauritius, în pericol: Voluntarii au găsit anghile şi stele de mare moarte

  • Autorităţile din Mauritius nu reuşesc să pună capăt dezastrului ecologic.
  • În timpul operaţiunii de curăţare, voluntarii au găsit în apele uleioase, zeci de anghile şi stele de mare moarte.
  • Activiştii se tem că nava s-ar putea rupe în două şi alte mii de tone de petrol se vor scurge în lagună.
998 afișări
Imaginea articolului Viaţa marină din jurul insulei Mauritius, în pericol: Voluntarii au găsit anghile şi stele de mare moarte

În timpul unei operaţiuni masive de curăţare, voluntarii din Mauritius au găsit în apele uleioase, zeci de anghile şi stele de mare moarte, scrie Reuters. Dezastrul a început după ce o navă a lovit un recif de corali şi aproximativ 1.000 de tone de petrol s-au scurs într-o lagună a Oceanului Indian.

Totodată, activiştii spun că au găsit crabi şi păsări marine pe moarte. Cei implicaţi în misiunea de curăţare au spus că există riscul că alte mii de tone de combustibil să fie eliberate în lagună. „Nu ştim ce se poate întâmpla mai departe cu nava, s-ar putea rupe mai mult”, spune voluntarul Yvan Luckhun.

„Există o anumită furie şi unele critici din partea societăţii civile, conform cărora guvernul ar fi trebuit să reacţioneze din timp”, a afirmat Vikash Tatayah, directorul conservării Fundaţiei Mauritius Wildlife. Nava se afla la sol de aproape două săptămâni, iar guvernul nu a răspuns imediat, acuză el.

Peisajul din ultimele zile arată cât de mare a fost dezastrul: foarte multe scurgeri de culoare neagră în apa albastră se deplasau spre lagune, spre recifele de corali şi spre plajele idilice cu nisip alb al insulei Mauritius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici