Vicepreşedinte al Parlamentului European: Bănuiesc că Finlanda a fost indusă în eroare atunci când s-a oferit să preia, în locul României, preşedinţia Consiliului UE

Vicepreşedintele Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu a declarat, marţi la un post TV, că bănuieşte că Finlanda a fost indusă în eroare că România nu e capabilă să preia Preşedinţia Consiliului UE, precizând că politicienii ar trebui să fie mai conştienţi cu valoarea propriilor declaraţii.

3217 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte al Parlamentului European: Bănuiesc că Finlanda a fost indusă în eroare atunci când s-a oferit să preia, în locul României, preşedinţia Consiliului UE

Foto: Pixabay

"Eu cred că aici MAE a lămurit în mare parte problemă. Finlanda bănuiesc că a fost indusă în eroare că România nu e capabilă să facă acest lucru. Nu au mai insistat. Ar trebui să fim un pic mai conştienţi cu ce valoare au declaraţiile noastre. Cum unii au sărit la cap cu rezoluţia şi MCV şi au scos aceste lucruri prin care câştigă pe plan intern, dar care dăunează pe plan extern", a afirmat Ioan Mircea Paşcu, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Finlanda a propus preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în locul României, afirmă premierul finlandez, Juha Sipilä, precizând că Bucureştiul a transmis că nu este necesar acest lucru. România urmează să deţină Preşedinţia Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, fiind urmată de Finlanda.

Dar, în contextul tensiunilor politice din România şi a declaraţiei preşedintelui român, Klaus Iohannis, care a afirmat că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului UE, premierul Finlandei, Juha Sipilä, a exprimat luni seară disponibilitatea ca Guvernul de la Helsinki să înceapă mandatul european din ianuarie 2019.

Juha Sipilä a subliniat că Bucureştiul nu a făcut această solicitare, precizând că, dimpotrivă, Guvernul român a confirmat că va prelua Preşedinţia Consiliului UE conform programării, informează agenţia de presă STT şi postul YLE.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat marţi, după ce Finlanda a propus preluarea Preşedinţiei Consiliului UE în locul României, că ţara noastră este pregătită pentru acest lucru, iar pregătirile se derulează conform calendarului, aspect apreciat şi de guvernul finlandez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici