Vicepreşedintele american, Joe Biden, a efectuat o vizită neanunţată în Irak

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a întreprins joi o vizită neanunţată în Irak, pentru a discuta o serie de subiecte de interes comun, relatează agenţia de ştiri Associated Press.

380 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele american, Joe Biden, a efectuat o vizită neanunţată în Irak

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a efectuat o vizită neanunţată în Irak (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Vicepreşedintele american s-a întâlnit cu prim-ministrul irakian Haider al-Abadi la Bagdad, scopul vizitei fiind acela de a discuta "evoluţiile în plan politic, economic şi de securitate", potrivit televiziunii de stat.

Din motive de securitate, administraţia de la Washington nu a oferit mai multe detalii cu privire la programul vizitei, însă a confirmat că printre subiectele de discuţie se numără şi campania împotriva grupării extremiste Stat Islamic.

Actualmente, Irakul se confruntă un val de proteste faţă de situaţia politică din tară, o criză economică profundă şi războiul împotriva grupării Stat Islamic.

Partidele politice locale se opun planurilor de reformă ale premierului, întrucât le-ar submina puterea politică şi economică. Marţi, al-Abadi a reuşit să obţină aprobarea pentru câţiva noi membri ai Cabinetului său, nominalizaţi în urma protestelor orchestrate de clericul şiit Muqtada al-Sadr, însă mai mulţi parlamentari au cerut demisia prim-ministrului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici