Vicepreşedintele american Mike Pence: Preşedintele Trump este dornic să conlucreze cu UE pentru îndeplinirea obiectivelor comune

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat că Donald Trump este dornic să conlucreze în continuare cu Uniunea Europeană pentru îndeplinirea obiectivelor comune de promovare a păcii şi prosperităţii prin prin intermediul libertăţii, democraţiei şi unui stat de drept, scrie Reuters.

212 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele american Mike Pence: Preşedintele Trump este dornic să conlucreze cu UE pentru îndeplinirea obiectivelor comune

Vicepreşedintele american Mike Pence: Preşedintele Trump este dornic să conlucreze cu UE pentru îndeplinirea obiectivelor comune (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Astazi este privilegiul meu ca în numele preşedintelui Trump să exprim angajamentul solid al Statelor Unite de a continua cooperarea şi parteneriatul cu Uniunea Europeană", a declarat Pence în urma întrevederii cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

"Oricare ar fi diferenţele între noi, cele două continente împărtăşesc acelaşi valori şi mai presus de toate, acelaşi obiectiv de promovare a păcii şi prosperităţii prin intermediul libertăţii, democraţiei şi unui stat de drept. Şi vom rămâne fideli acestor obiective", a mai afirmat liderul american.

La rândul său, Donald Tusk a declarat că a căzut de acord cu Pence asupra necesităţii de a menţine o relaţie de cooperare strânsă între Statele Unite şi UE, inclusiv prin sprijinul Washingtonului pentru NATO şi o Europă unită.

Vicepreşedintele Mike Pence, care s-a întâlnit luni cu mai mulţi oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene, a declarat că Administraţia Trump urmăreşte să "aprofundeze relaţiile" Statelor Unite cu UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici